Winterland Maastricht moet kleiner

Volgend jaar moet Winterland kleiner, moet het Vrijthof leger, met minder volkskermis en meer kerstmis. Met die uitspraak heeft het stadsbestuur van Maastricht zich de woede van de organisatie van het populaire evenement op de hals gehaald. ‘Een doodsteek in de rug van een arrogante wethouder’, zegt voorzitter Ger Tielemans. De onlangs verschenen Toerisme Index Maastricht spreekt van een ‘Winterland-effect’ in december: de toeloop naar de stad is dan goed voor 650.000 mensen extra. Daarnaast pikken veel mensen die komen winkelen een bezoekje aan het evenement mee.

  

Van 26 november tot en met 6 januari is het centrale plein in de binnenstad, het Vrijthof, omgetoverd tot een winterlandschap met een schaatsbaan, een reuzenrad, de ‘Grand Carrousel Maastricht’: een imposante draaimolen in Venetiaanse stijl met twee verdiepingen, een kersttreintje en een grote, deels overdekte kerstmarkt. VVV Maastricht verwacht ook dit jaar, op de 7e editie van Winterland, weer ruim een miljoen bezoekers uit binnen -en buitenland.

 

 

Talloze eet –en drinkstands bieden specialiteiten uit de regio aan, zoals ‘bufkes’ (Nederlandse hapjes), Belgische frieten, Duitse Reibeuchen en Bratwurst en Waalse gepofte kastanjes. Er is een oesterbar en uiteraard is er Glühwein. Café Winterland, een Oostenrijkse après-skihut, biedt een mooi uitzicht op alle attracties op het Vrijthof.

 

Op 21 december staat de 18 meter lange feestelijk verlichte Coca Cola kersttruck met 3FM programma’s op Winterland, vanwege de actie 3FM Serious Request. Ieder jaar sluiten drie dj’s zich zes dagen op in een glazen huis (die dit jaar op het Plein in Den Haag staat), om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is dat het Rode Kruis, die aan schoon drinkwater voor iedereen over de hele wereld werkt.  Winterland is ook open tijdens de feestdagen: op de kerstdagen van 11 tot 23 uur en op Oudejaar tot 2 uur ’s nachts.

Lees ook:GaiaPark Zoo prominent op Winterland Maastricht
Lees ook:Winterland Amsterdam op Rembrandtplein
Lees ook:Zaterdag 28 november – start Magisch Maastricht
Lees ook:Kerststad Maastricht magische dan ooit
Lees ook:Magisch Maastricht 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Winterland Maastricht moet kleiner

  1. Pingback: GaiaPark Zoo prominent op Winterland Maastricht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>