Bloemencorso Lichtenvoorde 2017

Zondag 10 september beleeft de Achterhoek de 88editie plaats van het Bloemencorso van Lichtenvoorde. Het corso staat dit jaar in het teken van Open Monumentendag. Iedere tweede zondag van september komen zo’n 40.000 bezoekers naar één van de grootste dahliacorso’s ter wereld. Maar liefst vier miljoen gekleurde dahlia’s versieren de praalwagens, die om 14.00 uur met showkorpsen, dansers en dweilorkesten vertrekken vanaf het tentoonstellingsterrein bij ‘De Swite’ aan de Gert Reindersstraat.

Zie ookBloemencorso Valkenswaard

Tickets voor corso en tentoonstelling: zie website. Het corso ontstond in 1898: op 5 september werd Wilhelmina tot koningin gekroond. Op die datum stond de kermis altijd in Lichtenvoorde en dat werd dat met een bloemencorso uitgebreid. Na afloop van de optocht worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingsterrein, zondag open en van 16.30 tot 23.00 uur en maandag van 12.00 tot 22.00 uur.  Maandagochtend na de prijsuitreiking rijden de wagens nogmaals de route van zondag en komen rond 10.00 uur weer aan op het tentoonstellingsterrein. Na het traditionele vogelschieten (op een houden vogel) wordt het terrein vanaf 12.00 uur weer opengesteld voor het publiek. 

Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2014
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2011
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2012
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2013
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>