Melbuul’ndagen Borne – Twentse oogstfeesten

Woensdag 23 tot en met zondag 27 augustus viert Borne het grootste Twentse oogstfeest: de Bornse Melbuul’ndagen. In 1976 vonden de Bornenaren dat hun oude oogstfeest in ere moest worden hersteld: het begin van de jaarlijkse Melbuul’ndagen in het laatste weekend van augustus. De basis ligt in Borne, ooit een agrarisch dorp in Twente; het oogstfeest is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met duizenden bezoekers uit Twente en de regio.

Zie ookSallands oogstfeest Stöppelhaene Raalte 

Vroeger werd de rogge gemaaid en in schoven gezet. Als alle schoven op het land klaar stonden, trakteerde de boer op jenever, een traditie die terugkwam op de jaarlijkse roggemaaiersdag kort voor de eigenlijke Melbuul’ndagen. Zo gauw de oogst binnen was, werd een oogstfeest gehouden en werden de schoven op platte wagens Borne binnengehaald. Donderdag staan onder meer de Dikke Banden Race en een wielerwedstrijd op het programma, vrijdag begint de kermis en is er Borne Culinair. Veder is er een boekenmarkt, straattheater, braderie en verder is er veel sport & spel – vooral voor de kinderen – en muzikaal vertier.

Lees ook:Twentse oogstfeest: de Melbuul’ndagen Borne
Lees ook:Euifeest Hasselt, met donderdag 25 augustus huldiging Olympiër Anna van Breggen
Lees ook:Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in Raalte
Lees ook:Stöppelhaene – Sallandse oogstfeesten in Raalte
Lees ook:Bloemencorso Eelde 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>