Flower Parade Rijnsburg 2017

Zaterdag 12 augustus trekt de 72e editie van de Flower Parade door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Thema dit jaar is ‘Een natuurlijk theater’, als ode aan Nederlandse bezienswaardigheden, producten en uitvindingen. De praalwagens worden afgewisseld met tientallen rijk versierde personenauto’s, andere voertuigen en muziekcorpsen.

Staat in het voorjaar het Bloemencorso van de Bollenstreek op de agenda, sinds 1946 vindt iedere tweede zaterdag van augustus in deze regio nog een corso plaats, dat sinds een paar jaar Flower Parade heet. De optocht trekt jaarlijks een slordige 250.000 bezoekers en wordt in de regel uitgezonden door omroep MAX. De parade is het sluitstuk van de Rijnsburgse feestweek, op de slotdag met ‘s avonds afsluitend vuurwerk. De stoet begint om 13.00 uur in Rijnsburg, trekt vanaf 14.00 uur door Katwijk en vanaf 18.30 uur door Noordwijk (tijden bij benadering). Daar zijn de praalwagens zaterdagavond en zondag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee.

Lees ook:Zaterdag 13 augustus: Flower Parade Rijnsburg 2016
Lees ook:Flower Parade 2013 Rijnsburg
Lees ook:Flower Parade 2013 in Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Lees ook:Flower Parade 2014 Rijnsburg, Noordwijk en Katwijk
Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>