Bloemencorso van Sint Jansklooster – 19 en 20 augustus

Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus staat Sint Jansklooster in de Kop van Overijssel in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Jarenlang heette de optocht Theatercorso. Het hoort tot de topdrie van Nederlandse corso’s en trekt iedere derde vrijdag in augustus door de versierde straten in het dorp. Donderdag start het jeugdcorso om 19.30 uur over hetzelfde parcours als het corso, dat vrijdag tweemaal rondrijdt. De stoet omvat met reusachtige dahlia’s versierde praalwagens, muziekcorpsen en theatergezelschappen.

Zie ook: Oogstdag Kampereiland en Bloemencorso Leersum

De eerste tocht begint om 14.00 uur en de tweede na de bekendmaking van de prijzen om 20.30 uur. Tickets: zie website. Na afloop is er tot 02.00 uur is er een groot feest in de feesttent.  Zaterdag vindt in de dorpskern van 12.00 tot 16.00 uur het Corsofestival plaats, met aansluitend in de feesttent het Schuttersfeest en vanaf 20.00 uur het Wagenbouwersfeest, met de prijsuitreiking. Zondag is er een afsluitende oecumenische kerkdienst in de tent. Vroeger organiseerden lokale Oranjeverenigingen op 31 augustus een dorpsfeest ter ere van de verjaardag van Koningin Wilhelmina, vaak met een optocht van versierde boerenwagens en verklede figuren. In 1968 werden in Sint Jansklooster voor het eerst ook bloemen gebruikt.

Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster – vrijdag 18 augustus
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster 2015
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Theatercorso Sint Jansklooster

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>