Flower Parade 2014 Rijnsburg, Noordwijk en Katwijk

Zaterdag 9 augustus vindt de 69e editie plaats van de Flower Parade van Rijnsburg (2016: klik hier). Twaalf praalwagens met meer dan 100 figuranten en ruim 50 overige elementen als auto’s, koetsen en muziekcorpsen trekken door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Staat in het voorjaar het Bloemencorso op de agenda, sinds 1946 vindt iedere tweede zaterdag van augustus in deze bloemenstreek nog een bloemencorso plaats, dat sinds een paar jaar Flower Parade heet. De optocht trekt jaarlijks een slordige 250.000 bezoekers en wordt opgenomen door omroep MAX. De parade op zaterdag luidt de Rijnsburgse feestweek in.

Vrijdag 8 augustus staan de praalwagens en de met bloemen versierde auto’s in de aanvoerhal van de Bloemenveiling FloraHolland. Daar opent de Amsterdamse burgemeester Eberhardt van der Laan de 69e editie om 16.30 uur officieel. Om 19.00 uur is de hal gratis toegankelijk en kan iedereen de wagens bewonderen, omlijst door muzikale optredens. Zaterdag vertrekt de Flower Parade om 13.00 uur vanaf de bloemenveiling en trekt door Rijnsburg, Katwijk (binnenkomst vanaf 14.00 uur) en Noordwijk (binnenkomst vanaf 18.30 uur) naar de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Daar kan het publiek de praalwagens de hele avond en op zondag bewonderen. Er worden prijzen uitgeloofd voor de mooiste praalwagen, de mooist versierde auto, de publieksprijs en het beste bindwerk.

Lees ook:Bloemencorso trekt door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2012
Lees ook:Flower Parade 2013 in Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Lees ook:Flower Parade 2013 Rijnsburg
Lees ook:Zaterdag 13 augustus: Flower Parade Rijnsburg 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>