Theatercorso Sint Jansklooster

Elke derde vrijdag van augustus trekt het bloemencorso Theatercorso door Sint Jansklooster (2014: klik hier), een dorp in natuurgebied ‘De Wieden’, in de Kop van Overijssel bij Blokzijl. Het Theatercorso hoort tot de topdrie van Nederlandse corso’s en trekt ieder jaar dan ook veel publiek. Dinsdag worden de versierde straten in het dorp door een jury beoordeeld. Donderdag rijdt het jeugdcorso vanaf 19.30 uur over hetzelfde parcours als het Theatercorso, dat vrijdag 16 augustus 2013 met een stoet van 14 praalwagens, muziekcorpsen en theatergezelschappen tweemaal rondrijdt: om 14.00 en 20.30 uur. Tot 02.00 uur is er een groot feest in de feesttent op het evenemententerrein.

 

Zaterdag begint om 12.00 uur het Corsofestival, staan de corsowagens opgesteld in de dorpskern en is er tot 16.00 uur een gevarieerd aanbod aan theater en amusement. Aan het eind van de middag is er bij de feesttent het Schuttersfeest en om 20.00 uur begint in de tent het Wagenbouwfeest, met de prijsuitreiking. Zondag eindigt de feestweek met een tentdienst: een oecumenische kerkdienst in de tent vanaf 19.00 uur. Het dorp is in de wijde omtrek bekend vanwege dit corso. Vroeger organiseerden veel lokale Oranjeverenigingen ieder jaar een dorpsfeest ter ere van de verjaardag van Koningin Wilhelmina op 31 augustus, met als hoogtepunt een optocht van versierde boerenwagens en verklede figuren. In 1968 werden hier voor het eerst ook bloemen gebruikt. De dorpsoptocht groeide uit tot een bloemencorso met landelijke uitstraling. Naast bloemen speelt theater op de wagens een grote rol en er zijn meerdere prijzen te winnen.

Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster 2015
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster – vrijdag 18 augustus
Lees ook:Bloemencorso van Sint Jansklooster – 19 en 20 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>