Eropuit met de pinksterdagen

Zondag 4 en maandag 5 juni is het Pinksteren: het christelijke feest waarop wordt herdacht dat ‘de Heilige Geest neerdaalde’. Veertig dagen na Pasen liet Jezus de Apostelen alleen achter op Hemelvaartsdag, maar hij beloofde hen de geest van God te sturen: dat gebeurde tien dagen daarna.

Na een paar dagen met schitterend zomerweer daalt het kwik in het pinksterweekend en zal het vooral maandag iets koeler dan normaal zijn, maar het blijft naar verwachting grotendeels droog. Kortom: reden genoeg om niet thuis achter de geraniums te blijven zitten. Zo zijn er met Pinksteren traditioneel veel popfestivals, pinksterfairs, braderieën en Pinksterraces. Tweede Pinksterdag is als vanouds de Dag van het Kasteel. Tips om eropuit te trekken: klik hierHave fun!

Lees ook:Het weer op Koningsdag: niet zo somber als eerdere verwachtingen
Lees ook:Voorlopig geen Elfstedentocht
Lees ook:Nieuwe haringseizoen begint
Lees ook:Koudegolf op komst
Lees ook:Vrijdag eerste warme dag: eindelijk echt lente!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>