Koning en koningin openen Koningsspelen vrijdag 21 april in Veghel

Vrijdag 22 april vinden voor de vijfde keer de Koningsspelen plaats, dit jaar met als thema ‘Feest’. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen naar Veghel en openen de spelen op basisschool De Vijfmaster in Veghel-Zuid. De dag begint op alle scholen in het land die aan de spelen meedoen om 09.00 uur met een feestelijk ontbijt. Daarna wordt er gesport.

Ook dit jaar wordt massaal begonnen met een warming-up met een lied en dans van Kinderen voor Kinderen. De Koningsspelen werden in 2013 voor het eerst gehouden, ter gelegenheid van de inhuldiging van de nieuwe koning. De sportdag vindt in de regel aan de vooravond van Koningsdag plaats: 26 april, maar omdat alle scholen dit jaar vanaf zaterdag 22 april vakantie hebben, zijn de Koningsspelen eenmalig eerder op de kalender gezet.

Lees ook:Koningsspelen op vrijdag 25 april
Lees ook:Koningspaar opent Koningsspelen vrijdag 22 april in Amsterdam Zuidoost
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden
Lees ook:Koningsspelen 2016 op vrijdag 22 april: bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee
Lees ook:Koningsspelen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>