Woensdag 22 maart: Nationale Boomfeestdag

@Erik Feenstra

Op woensdag 22 maart vindt de 60e Boomfeestdag  plaats. Meer dan 100.000 kinderen planten in 290 gemeenten in totaal 220.000 bomen en struiken. De dag vindt altijd op de derde woensdag in maart plaats. De Nationale viering is dit jaar in Maastricht: na Den Bosch de tweede Boomfeest-Hoofdstad. Daar worden bomen geplant op de Groene Loper, een nieuw groen gebied op het dak van de nieuwe A2-tunnel.

ln 1919 was de eerste boomplantdag in Nederland: op 27 november van dat jaar plantten leerlingen van Arnhemse lagere scholen jonge beuken langs de oprijlaan van kasteel Dorwerth. In 1956 richtte Staatsbosbeheer een comité op dat het publiek warm moest maken voor bomen en bossen. Op 10 april 1957 werd in Apeldoorn de eerste Boomfeestdag gevierd met 1.600 kinderen. Sindsdien vindt de dag ieder jaar plaats. In de laatste halve eeuw zijn er op deze dag meer dan tien miljoen bomen geplant: meer dan 4.000 voetbalvelden. Naast deze jaarlijkse feestelijke dag organiseert stichting Boomfeestdag activiteiten als planten van Geboortebomen in één van de vijf Geboortebossen en de ‘Bomen-voor-het-leven-dag’ in het Koningin Wilhelminabos, een gedenkbos in Dronten voor mensen die aan kanker overleden.

Lees ook:Woensdag 16 maart: Nationale Boomfeestdag 2016
Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2014
Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2012
Lees ook:Boomfeestdag 2013
Lees ook:Is de Boomfeestdag niet meer van deze tijd?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>