Week van de Smaak – de lekkerste week van het jaar: 1 t/m 9 oktober

@Erik Feenstra

Zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het op veel plekken in Nederland duurzaam genieten geblazen tijdens de tiende Week van de Smaak, ‘de lekkerste week van het jaar’ waarin eerlijke, gezonder voeding centraal staat. Dit jaar staat ‘eten uit je eigen achtertuin’ centraal. In het hele land vinden activiteiten plaats die staan in het teken van eerlijke producten en pure smaken.

Dit jaar is ‘bonen’ is het centrale thema. De Verenigde Naties riepen 2016 uit tot International Year of Pulses (peulvrucht). Restaurants, winkels, supermarkten, buurthuizen, kookscholen, boerderijen en basisscholen doen eraan mee. De Week begint in voormalig smaakhoofdstad Groningen met de verkiezing van de Held van de Smaak. Ook Ede haakt weer aan, met Ede Smakelijk op 1 oktober en in Valkenburg vormt de Week van de Smaak de start van de Valkenburgse Bokkenweken (de hele maand oktober), waarin 22 restaurants koken met regionale gerechten en ingrediënten. In Amsterdam haken bekende ziekenhuizen aan bij de Mooie Maaltijd Campagne van de Week van de Smaak: sinds 20o8 doen ziekenhuizen en zorginstellingen in het land hieraan mee.

Lees ook:Week van de Smaak 2014 – Ede Hoofdstad van de Smaak
Lees ook:Week van de Smaak 2011
Lees ook:Week van de Smaak 2013
Lees ook:Week van de Smaak 2010
Lees ook:Knallende opening Hoofdstad van de Smaak Amersfoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>