Woensdag 16 maart: Nationale Boomfeestdag 2016

Op woensdag 16 maart vindt de 59e  Boomfeestdag plaats, met dit keer als thema ‘Bomen & Bossen’ (2017: klik hier). De dag vindt altijd op de derde woensdag in maart plaats. In 75 procent van alle gemeenten in Nederland worden door kinderen bomen geplant. De Nationale viering is dit jaar in Den Bosch: daar planten 500 kinderen en 200 genodigden bomen in het Kanaalpark naast het nieuwe Maximakanaal. In de Intratuin in Rosmalen staat de GroenMarkt, waar 26 bedrijven en instellingen zich presenteren op het gebied van natuur & milieu.

ln 1919 was de eerste boomplantdag in Nederland: op 27 november van dat jaar plantten leerlingen van Arnhemse lagere scholen jonge beuken langs de oprijlaan van kasteel Dorwerth. In 1956 richtte Staatsbosbeheer een comité op dat het publiek warm moest maken voor bomen en bossen. Op 10 april 1957 werd in Apeldoorn de eerste Boomfeestdag gevierd met 1.600 kinderen. Sindsdien vindt de dag ieder jaar plaats. In de laatste halve eeuw zijn er op deze dag meer dan tien miljoen bomen geplant: meer dan 4.000 voetbalvelden. Naast deze jaarlijkse feestelijke dag organiseert stichting Boomfeestdag activiteiten als planten van Geboortebomen in één van de vijf Geboortebossen en de ‘Bomen-voor-het-leven-dag’ in het Koningin Wilhelminabos, een gedenkbos in Dronten voor mensen die aan kanker overleden.

Lees ook:Woensdag 22 maart: Nationale Boomfeestdag
Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2014
Lees ook:Nationale Boomfeestdag 2012
Lees ook:Is de Boomfeestdag niet meer van deze tijd?
Lees ook:Boomfeestdag 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>