Weerplaza creëert Sinterklaas weerjournaal

Sinterklaas komt zaterdag 14 november in ons land aan en veel kinderhartjes gaan harder kloppen. Maar hoe is het weer onderweg voor de Pakjesboot en hoe is het weer bij de intocht van de Sint? De meteorologen van www.weerplaza.nl verzorgen dagelijks het actuele weerbericht voor de hele wereld, maar volgen speciaal voor alle Sinterklaas liefhebbers het weer onderweg voor de Pakjesboot en het verwachte weer bij de intocht van de Sint (bron: persbericht).

Naast enkele belangrijke ijkpunten voor het weer, zoals temperatuur en hoeveelheid neerslag, wordt ook de wind nauwkeurig in de gaten gehouden. ‘We bekijken elke dag of de Pakjesboot wind mee of tegen heeft, want dat kan natuurlijk meespelen of die wel op tijd in Meppel aankomt,’ aldus meteoroloog Raymond Klaassen.  Daarnaast houden de meteorologen ook rekening met de wensen van de Sint en Piet. Klaassen: ‘Zo bewaken we ook speciaal voor het Sinterklaas weerjournaal de gladheid op de daken en doen we verslag van de stand van de maan, dat belangrijk is voor het bezorgen van de pakjes.’ Bekijk in de nieuwssectie het laatste Sinterklaas weerjournaal.

Lees ook:Zaterdag 14 november: Landelijke intocht Sinterklaas in Meppel
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas voor het eerst in Drenthe: in Meppel
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Sinterklaas Leest Voor: het échte sinterklaasgevoel in een nieuwe online serie!
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Gouda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>