Burendag 2015 – tiende editie

Op zaterdag 26 september is het voor de tiende keer Burendag, een jaarlijks terugkerend feest in het vierde weekend van september dat je viert met je buren en met je buurt (2016: klik hier). Het initiatief komt van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het idee erachter is dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Deden de eerste keer 500 buurten mee, inmiddels zijn dar er landelijk 5070, waarvoor bijna 1 miljoen mensen de straat opgaan.  En wat het weer betreft, kunnen ze dat dit jaar zeker.

In 2006 kwam Douwe Egberts erachter dat driekwart van de Nederlanders best meer contact wilde hebben met hun buren. Op de eerste Burendag in dat jaar zetten de mensen hun deuren open en gingen bij elkaar op de koffie. In 2007 organiseerden buurten straatfeesten en in 2013 werden de mouwen opgestroopt. Inmiddels is Burendag een waar fenomeen: honderdduizenden Nederlanders hebben gemerkt dat het in hun eigen buurt gezelliger is dan ze dachten. Het Oranje Fonds, waarvan de koning en de koningin beschermheer en -vrouw zijn,  steunt sociale initiatieven en bevordert daarmee contact en verbinding tussen groepen mensen. Iets waar Burendag natuurlijk prachtig inpast. Het Fonds heeft circa 1 miljoen euro beschikbaar om acties op deze dag te ondersteunen. Veel sociale –en buurtorganisaties houden open huis.

Lees ook:Burendag 2017 – zaterdag 23 september
Lees ook:Zaterdag 24 september: 11e maal Burendag
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag
Lees ook:Burendag, kom in actie voor je buurt
Lees ook:Oranjefonds Burendag 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>