Kans op onweer en windstoten op Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag kan ‘s morgens vroeg nat beginnen, maar daarna komt voorzichtig de zon tevoorschijn. Met een graad of 20 wordt het tamelijk warm, maar in de loop van de middag is er met name in het midden en oosten van het land grote kans op onweersbuien met hagel en windstoten, die vooral in het noorden zwaar kunnen zijn. Het westen heeft er aan het begin van de middag mee te maken. Later in de middag klaart het op, maar waait het flink. 

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven: gevaarlijk weer. Aan het eind van de middag verdwijnen de buien weer, maar dan zal het flink afgekoeld zijn. De wind neemt toe naar matig tot vrij kracht, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Het is raadzaam de waarschuwingen in de gaten te houden. Maandag is het tijdens de Nationale Herdenking op de meeste plaatsen rustig en droog. De ponton over het IJ in Amsterdam komt er niet vanwege het voorspelde weer. Net als 70 jaar geleden hadden pontons het centrum en Noord met elkaar moeten verbinden.

Lees ook:KNMI: code geel in kustprovincies en IJsselmeer
Lees ook:Zondagavond en -nacht zware windstoten
Lees ook:Code geel op maandag: zware windstoten kunnen carnavalsoptochten verstoren
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>