Nationale Vogelweek 2014

Zaterdag 17 mei gaat de Nationale Vogelweek van start. Tot en met 25 mei organiseren excursieleiders in het hele land bijzondere vogelactiviteiten. Volgens vogelaars is mei is ‘de mooiste vogelmaand van het jaar’ en zijn dan de meeste vogels te zien. Dit weekend knapt het weer zienderogen op: ook een reden om eropuit te trekken. Zo zijn er gratis excursies naar vogelgebieden, maar ook operavogelwandelingen in Rotterdam (in het kader van de Operadagen), wetenschappelijke speurtochten en vogelprepareersessies in Leiden.

In elke provincie worden vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. Veel deelnemers zullen vogels ontdekken die ze nooit eerder hebben gezien en nooit zo van dichtbij. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis en iedereen kan eraan meedoen. Vooraf aanmelden is nodig, zodat de organisator weet hoeveel mensen er komen en iedereen op de website kan zien of er nog plaatsen vrij zijn. De Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland, in samenwerking met vogelwerkgroepen.

Lees ook:Tuinvogeltelling 2017 – zaterdag 28 en zondag 29 januari
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2014
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2010
Lees ook:Zaterdag 16 en zondag 17 januari: Nationale Tuinvogeltelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>