Week van het Nederlandse Bier

Donderdag 15 tot en met zondag 25 mei vindt de derde Week van het Nederlandse Bier plaats (2016: klik hier). Nederland heeft een rijke biercultuur en dat wil de biersector graag laten zien. Naast slijterijen en brouwerijen zijn er ook steeds meer horeca-ondernemingen die activiteiten organiseren.

De week wordt geopend met het Nederlandse Bierproeffestival. Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 mei presenteren 35 Nederlandse bierbrouwerijen hun bieren in de Grote Kerk van Den Haag.  De wek wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Daaraan doen maar liefst 92 brouwerijen mee: 83 op zaterdag 24 mei en 68 op zondag 25 mei. Verder is er de hele week in het hele land een recordaantal activiteiten, zoals proefavonden, masterclasses, bierwandelingen, regionale festivals en bier & spijsavonden.

 

 

Lees ook:Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:19 t/m 29 mei: Week van het Nederlands Bier in het teken van vijfjarig jubileum
Lees ook:Proef de Lente tijdens Lentebierwandeling Leiden
Lees ook:Winterbier Festival 2012 Gouda
Lees ook:PINT Winterbierfestival 2011 in Gouda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>