Oranjefonds Burendag 2013

Op zaterdag 21 september 2013 is het voor de achtste keer Burendag (2014: klik hier). Naar verwachting doen dar dit jaar 1,2 miljoen Nederlanders aan mee. Douwe Egberts ontdekte in 2006 dat driekwart van de Nederlanders best meer contact zou willen met de buren. Op de eerste Burendag in dat jaar zetten de mensen hun deuren open om bij elkaar op de koffie te gaan. In 2007 organiseerden buurten in het hele land straatfeesten; dit jaar worden de mouwen op gestroopt. In twee jaar tijd werd Burendag een waar fenomeen: honderdduizenden Nederlanders ontdekten dat het in hun eigen buurt gezelliger is dan ze dachten.

Het Oranje Fonds, waarvan koning Willem Alexander en koningin Máxima beschermheer –en vrouw zijn,  steunt organisaties en initiatieven die mensen op een actieve manier dichter bij elkaar brengt. Burendag past natuurlijk prachtig in dat plaatje. Het Fonds kreeg dit jaar 4.200 buurtplannen binnen en heeft 1 miljoen euro beschikbaar om acties op deze dag te ondersteunen. Veel sociale –en buurtorganisaties houden op deze zaterdag open huis.

Lees ook:Burendag, kom in actie voor je buurt
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag
Lees ook:Burendag 2015 – tiende editie
Lees ook:Burendag 2017 – zaterdag 23 september
Lees ook:Zaterdag 24 september: 11e maal Burendag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>