Huismus opnieuw koploper vogeltelling

Op de tweede dag van de Nationale Tuinvogeltelling is de huismus opnieuw koploper (2013: klik hier). Zaterdag werd de vogel ruim 29.000 keer geteld in de Nederlandse tuinen. Zo’n 7000 mensen hebben tot nu toe een half uur in hun tuin de vogels geteld en de score doorgegeven op de website.

De koolmees staat voorlopig op nummer twee (14.888 keer geteld), de merel op drie (bijna 11.000 keer). De houtduif sluit de top tien (5100 keer). Vandaag kunnen vogelliefhebbers nog aan de slag en het aantal vogels in hun tuin doorgeven. Zondagavond  maakt de Vogelbescherming de Tuinvogel Top-10 van 2012 bekend.

Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2012
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2011
Lees ook:Zaterdag 16 en zondag 17 januari: Nationale Tuinvogeltelling
Lees ook:Enthousiast tuinvogeltjes tellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>