Dag van de Buren: barbeknoeien met elkaar


Of het in Nederland aanslaat, valt te bezien: dinsdag 27 mei 2008 is het de Europese Dag van de Buren (Burendag 2013: klik hier). Nederland is beroemd om de grote open ramen, waar je naar binnen kunt kijken als je langsloopt. Ze zeggen dat het door onze Calvinistische inslag komt: kunnen ze buiten zien dat je binnen niks uitspookt dat niet door de beugel kan. Overigens hebben wij die dag in Nederland al op 15 september gevierd. Contact met je buren maken: vinden we dat niet al gauw bemoeizucht? Alhoewel: complete straten kleuren oranje met het komende EK voetbal. Alsof dát geen burengedoe is! Doe je er niet aan mee, kijkt de hele straat je met de nek aan.

 

Dus zó raar is zo’n Burendag nou ook weer niet. Het idee komt uit België, waar iedereen zich ’s avonds achter dichte rolluiken verschanst. Ondertussen is half Europa ervoor te porren. De Europese Commissie heeft de Dag van de Buren zelfs officieel erkend, in het kader van de Interculturele Dialoog. Dus húp, mingelen met elkaar, de tuin in met de barbecue en de sausen van Calvé en barbeknoeien met de buren. Over twee weken doen we het sowieso, met tv-schermen erbij, als Nederland speelt.

 

 

Lees ook:Europese Dag van de Buren
Lees ook:Burendag 2015 – tiende editie
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag
Lees ook:Burendag 2017 – zaterdag 23 september
Lees ook:Oranjefonds Burendag 2013

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dag van de Buren: barbeknoeien met elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>