Zeeland maandlang zonder trein

Van zaterdag 22 maart tot maandag 21 april rijden er geen treinen in Zeeland. Een maand lang werkt ProRail aan het spoor tussen Vlissingen en Bergen op Zoom. De NS zet 21 bussen in op dit traject: NS-Directbussen en NS-stopbussen. De snelbussen rijden twee keer per uur van Vlissingen, Middelburg en Goes naar Bergen op Zoom (en terug). De stopbussen rijden ook twee keer per uur en doen alle Zeeuwse stations aan. Daarnaast wordt op de drukke uren een spitsbus ingezet van Middelburg via Goes naar Bergen op Zoom (en terug). De bustijden zijn gebaseerd op de aankomst –en vertrektijden van intercity’s tussen Bergen op Zoom en de Randstad. 

De Zeeuwse overheden hebben zich uitdrukkelijk bemoeid met het vervoersplan, nadat een week treinuitval in oktober tot een stormvloed aan klachten had geleid. Provincie en gemeenten vonden toen dat de NS de zaak slecht had geregeld. De NS beraamt zich op mogelijkheden voor eersteklas reizigers: ‘Het heeft natuurlijk geen zin om een duurder kaartje te kopen voor het traject in Zeeland, want de bus kent geen onderscheid tussen eerste en tweede klas’, aldus een woordvoerster van de NS. De NS komt nog met een grote informatiecampagne over deze treinloze maand in Zeeland.

Lees ook:Vannacht viel in Zeeland net zoveel regen als normaal in de hele maand juli
Lees ook:Herdenking Slag om de Schelde
Lees ook:Doden en gewonden bij kettingbotsingen Zeeland
Lees ook:Dogshow Goes: Internationale Hondenshow
Lees ook:Culinair genieten bij ‘Smaak van Zeeland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>