Plastic afval scheiden levert amper milieuwinst op

Het scheiden van plastic afval levert weinig milieuwinst op. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuw rapport. Het CPB roept de overheid op om te zoeken naar andere oplossingen voor het huidige systeem van inzamelen van plastic afval.

In vrijwel het hele land wordt plastic apart ingezameld en tot nieuwe producten gerecycled, maar de meeste verpakkingen zijn van zo’n slechte kwaliteit plastic dat ze niet geschikt zij voor hergebruik. Die worden opgeslagen en soms zelfs verbrand. De CO2-uitstoot die door de plasticrecycling wordt verminderd in ongeveer 0.,1 procent van de totale uitstoot in Nederland.

Lees ook:SAIL 2015: Supermarkt van afval uit het IJ
Lees ook:Plastic Whale: ‘de eerste plastic vissersvloot ter wereld’
Lees ook:Amsterdam opent jacht op plastic soep
Lees ook:Eerste Nederlandse Europe Clean Up Day
Lees ook:Arnhem voert strengste beleid van het land tegen oude diesels in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>