Rotterdam krijgt hoogste woontoren van de Benelux

Rotterdam krijgt de hoogste woontoren van de Benelux: De Zalmhaven. De kolos komt in het Scheepvaartkwartier in de buurt van de Erasmusbrug en wordt 215 meter hoog. In de toren komen 475 appartementen, een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimtes, een daktuin en panoramaterras. Bovenop de toren komt een antenne, waarmee de hoogte van 215 meter wort bereikt. 

Het ontwerp is van Van Dam & Partners Architecten en KAAN Architecten. Het complex, dat naast de woontoren twee torens en laagbouw omvat, moet in 2020 klaar zijn. De hoogste toren van Nederland op dit moment is de in 2009 geopende Maastoren, met 165 meter de hoogste kantoortoren van het land, ook van Van Dam & Partners..

Lees ook:Enschede: hoogste woontoren Overijssel
Lees ook:Open Toren Dag 2015 in Amsterdam
Lees ook:Open Toren Dag 2016 in Amsterdam
Lees ook:Opening hoogste woontoren en LantarenVenster in Rotterdam
Lees ook:Zaterdag 25 maar: vijfde Open Torendag Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>