Utrecht krijgt grootste fietsenstalling ter wereld

Utrecht noemt zich de fietsstad van Nederland en doet haar naam eer aan: vanmorgen is bij station Utrecht Centraal de grootste fietsenstalling van Nederland geopend. De inrichting onder het Stationsplein biedt alvast plaats aan 6.000 fietsen. Na een uitbreiding in 2018 met plek voor 12.500 fietsen zal het de grootste ter wereld zijn.

De stalling telt drie verdiepingen, waarvan één gereserveerd voor abonnementhouders. Vanuit de kelder kunnen reizigers direct de perrons bereiken. De eerste 24 uur zijn gratis (de gebruiker moet inchecken met zijn ov-chipkaart), daarna kost het 1,25 euro per dag. Daarnaast is er ruimte voor abonnementhouders, staan er 720 OV-fietsen en is een een winkeltje en werkplaats voor fietsreparaties.

Lees ook:Utrecht krijgt grootste fietsenstalling ter wereld
Lees ook:Honderden bewoners torenflat Tilburg winnen fiets, maar kunnen hem niet kwijt
Lees ook:Arnhem onbereikbaar met de trein
Lees ook:Dagelijks worden er in ons land 311 fietsen gestolen
Lees ook:Nieuwe reizigerstunnel Station Zwolle gaat 27 juni open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>