Grote brand verwoest Julianakerk in Rotterdam

De Julianakerk in de Rotterdamse wijk Heijplaat laat door een grote brand verwoest. De brand in de leegstaande brak zondagavond laat uit. Mogelijk is de brand ontstaan bij het orgel, maar er wordt nog onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak. Door de houten vloeren en balken sloeg het vuur snel om zich heen. De brandweer beschouwt het gebouw als verloren. De torenspits – ook van hout – is ingestort.

Omdat de muren dreigden in te storten, kwam er een kraan aan te pas om ze naar beneden te halen. Of dat ook met de toren gebeurt, is nog niet bekend. Twintig omliggende woningen zijn ontruimd; de circa veertig bewoners worden opgevangen in een wijkcentrum. Er zijn geen gewonden gevallen. De kerk werd in 1930 gebouwd door de Nederland hervormde Kerk. Onlangs werd het verkocht aan iemand die in het gebouw wilde gaan wonen.

Lees ook:Ontruiming in Vlaardingen na brand in bakkerij
Lees ook:Grote brand in laboratorium Rotterdam
Lees ook:Theater Helmond door brand verwoest
Lees ook:Grote brand in Rotterdam
Lees ook:Grote brand na gasexplosie Schiebroek: gewonden en 150 mensen dakloos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>