Raffinaderij Shell Pernis volledig stilgelegd

Na de grote brand van zaterdagavond is de raffinaderij van Shell Pernis volledig stilgelegd. Door de brand is een van de fabrieken getroffen door een stroomstoring. De raffinaderij werkt als een ketensysteem, waardoor de stroomstoring ook impact heef top de andere fabrieken. 

Alle fabrieken moesten buiten gebruik worden gesteld, voordat de energievoorziening kan worden hersteld. Het kan nog dagen duren voor alles is gerepareerd, aldus de Veiligheidsregio. Oorzaak van de brand zaterdag was kortsluiting en een explosie in een hoogspanningsstation. Vanochtend was de brand onder controle, maar uit de schoorstenen komen nog altijd grote vlammen. Shell laat overtollige gassen in de fabriek verbranden: ‘affakkelen’, dat zeker nog de hele zondagavond zal duren.

Lees ook:Grote stroomstoring in Leiden
Lees ook:Metroverkeer Amsterdam ligt opnieuw plat
Lees ook:Grote brand na gasexplosie Schiebroek: gewonden en 150 mensen dakloos
Lees ook:Zwaargewonde bij explosie in flat in Utrecht
Lees ook:Grote brand in toeristisch hart Volendam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>