Spanning in Enschede – veel politie op de been

In Enschede is zondag veel politie op de been om het demonstratieverbod te handhaven. Op verschillende plekken in de stad staan ME-busjes, er staat een waterkanon klaar en in het centrum staan agenten opgesteld. Zondagochtend werden al een aantal mensen opgepakt, onder wie Pegida-leider Edwin Wagenveld. Hem was verboden naar Enschede te komen, maar op YouTube had hij in meerdere video’s aangekondigd toch te komen.

Enschede is tot veiligheidsrisicogebied verklaard, waardoor de politie extra bevoegdheden heeft. De gemeente verbood donderdag een betoging van de rechtse groepering Pegida Nederland en een tegendemonstratie van de linkse Anti Fascistische Actie Nederland. De gemeente waarschuwt met lichtkranten in de stad dat er niet gedemonstreerd mag worden. Ook mogen mensen zich niet in groepen ophouden.

Lees ook:Grote politiemacht op de been tijdens protest Pegida en tegendemonstratie in Amsterdam
Lees ook:Politie let extra op bij intocht Sint
Lees ook:Man opgepakt na dreiging bloedbad Profronde Boxmeer
Lees ook:Alle dancefeesten Amsterdam vol
Lees ook:Amsterdam: winkeliers Kalverstraat willen mensen weren die niet komen winkelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>