Werknemers NS staken maandag 19 juni op stations Den Haag Centraal en Zwolle

Werknemers van de NS staken maandagochtend tussen 05.00 en 09.00 uur op de stations Den Haag Centraal en Zwolle. Reden is het neerleggen van het ultimatum van FNV Spoor (met 6.000 leden) door de directie van de NS. Daardoor rijden er vanaf deze spoorknooppunten tijdens de ochtendspits geen of minder treinen. De staking is de eerste in een reeks aangekondigde stakingen ‘in estafettevorm’.

Zie ook: Treinverkeer Zwolle plat door stroomstoring

In het ultimatum eist de vakbond dat de NS zich moet toeleggen op regiolijnen in het noorden, stopt met weghalen van werkgelegenheid uit de regio’s, dat er twee conducteurs op dubbeldekkers terugkomen en dat de NS geen stationswinkels gaat uitbesteden. Na anderhalf jaar praten is er ‘geen enkele beweging bij NS, aldus FNV Spoor. ‘Het is menens. De werknemers staken niet alleen voor zichzelf, maar boven alles voor de kwaliteit van het spoorvervoer voor de reiziger.’

Lees ook:Staking Amsterdam CS: maandagavond geen treinverkeer tijdens avondspits
Lees ook:Treinverkeer Hilversum -Amsterdam weer op gang
Lees ook:OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november
Lees ook:Vakbond roept op tot treinstaking – uitgerekend op de dag voor het kerstweekend
Lees ook:Personeel Rijkswaterstaat mag triltoren weer in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>