Linda de Mol en Kinderpostzegels samen sterk voor kwetsbare kinderen

Linda de Mol gaat de basisschoolleerlingen die in september kinderpostzegels gaan verkopen zoveel mogelijk steunen door aandacht te vragen voor deze mooie traditie. Het thema van de Kinderpostzegelactie van 2017 is ‘Een goed thuis voor alle kinderen’ (bron: persbericht).

-

‘Kinderen die leven in armoede groeien niet onbezorgd op, want financiële nood bezorgt het hele gezin stress’, aldus Linda de Mol. ‘Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor de (financiële) problemen in een gezin, maar ze lijden er wel onder.’ De helft van de opbrengst van de Kinderpostzegelactie gaat naar kinderen in Nederland die extra steun nodig hebben, waaronder kinderen die opgroeien in armoede. Maar ook kinderen in het buitenland, die niet naar school kunnen en moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen, worden door de actie geholpen.

-

Jeroen den Tex, directeur van Kinderpostzegels: ‘We zijn erg blij met de samenwerking met de LINDA.foundation. Door onze krachten te bundelen, hopen we duizenden kinderen te kunnen helpen. Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen kansen voor een betere toekomst. Sinds 1948 helpen leerlingen van basisscholen hieraan mee. De Kinderpostzegelactie is de meest gewaardeerde goededoelenactie van Nederland en is uniek in de wereld. Jaarlijks ontvangen duizenden kinderen steun dankzij de enthousiaste inzet van deze leerlingen.

-

Lees ook:Kinderpostzegelactie toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed
Lees ook:Opbrengst Kinderpostzegelactie 2015: 9,5 miljoen euro
Lees ook:Chantal Janzen geeft startschot Kinderpostzegelactie 2016
Lees ook:Jan, Jans en de Kinderpostzegels
Lees ook:Guus Meeuwis maakt opbrengst Kinderpostzegelactie bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>