Voedselverspilling sinds 2010 amper afgenomen

Alle goede bedoelingen ten spijt: nog steeds verdwijnt eenderde van al ons voedsel in de afvalbak. Sinds 2010 is de voedselverspilling met één procentje afgenomen, terwijl de overheid streefde naar een vermindering van 20 procent tussen 2009 en 2015. Dat meldt De Monitor, het onderzoeksprogramma van de NCRV. Het programma onderzocht wie de grootste verspillers waren: supermarkten, consumenten, producenten of de overheid.

De consument gooit een slordige 40 tot 45 procent van al het eten weg en is daarmee verreweg de grootste verspiller. Ze kopen teveel eten in, bewaren het niet op de goede plek en koken te grote porties. Ik ben groot voorstander van zo weinig mogelijk weggooien en spullen hergebruiken, maar kan me mateloos irriteren als er weer eens rot fruit en groente tussen pas aangekochte ‘verse’ spullen zit, iets dat op zijn zachtst gezegd zeker niet zelden gebeurt. Supermarkten zouden daar meer aan kunnen doen.

Lees ook:Massaal lunchen uit de vuilnisbak op Museumplein
Lees ook:Preuvenemint Maastricht: donderdag 25 t/m zondag 28 augustus
Lees ook:Plastic afval scheiden levert amper milieuwinst op
Lees ook:Slachting dreigt in de detailhandel
Lees ook:Kinderen zijn te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>