De tien onveiligste gemeenten van het land

Dagblad AD heeft vandaag de AD Misdaadmeter 2016 gepubliceerd, een ranglijst van veilige en onveilige gemeenten. Daarvoor wordt gekeken naar tien vormen van criminaliteit die veel voorkomen en het gevoel van veiligheid negatief beïnvloeden, zoals inbraken, autokraken, berovingen en geweld. De veiligste gemeente is Tubbergen. Amsterdam is net als vorig jaar de onveiligste gemeente.

In totaal is er in 2016 acht procent minder aangifte gedaan. Er werden vooral minder diefstallen gepleegd (-14%), zakkenrollen (-13%) en straatroven (-12%). In de grote stad liep de misdaad sneller terug dan op het platteland. In Amsterdam nam de criminaliteit ook afnam, maar toch blijft het de crimineelste stad van het land. Bijna alle plattelandsgemeenten in Overijssel zitten onder de veiligste van het land, vorig jaar waren dat nog de plattelandsgemeenten van Friesland. De top-tien van onveiligste gemeenten (tussen haakjes de plek in 2015):

1. Amsterdam (1)

2. Eindhoven (3)

3. Rotterdam (4)

4. Gouda (9)

5. Arnhem (7)

6. Heerlen (6)

7. Maastricht (2)

8. Den Haag (5)

9. Roermond (16)

10. Utrecht (14)

Lees ook:Zeeland en Friesland veiligst in Nederland
Lees ook:Vuurwerk tijdens jaarwisseling steeds minder vanzelfsprekend
Lees ook:Arnhem voert strengste beleid van het land tegen oude diesels in
Lees ook:Den Bosch opnieuw meest gastvrije stad van Nederland
Lees ook:Gemeenten willen zelf gemeentewiet kweken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>