Cyberaanval bij Q-Park: betaalautomaten nog steeds gehackt

Parkeerketen Q-Park werd zaterdag getroffen door de cyberaanval met gijzelsoftware. Wereldwijd werden computers geblokkeerd. Inmiddels zijn de problemen grotendeels opgelost, maar Q-Park kampt in ons land nog steeds zijn met gehackte betaalautomaten: zondagochtend werkten ze bij elf parkeergarages nog steeds niet.

Daardoor kunnen klanten kunnen niet betalen, maar zij zijn er niet de dupe van, zei directeur Mark van Haasteren. Bij sommige gekraakte automaten kunnen klanten contant afrekenen en als dat niet lukt, mogen ze uitrijden zonder te betalen. Gisteren waren vier automaten gerepareerd, maar intussen zijn er weer drie andere garages gekraakt. Technici zijn in het hele land druk doende om de software preventief te updaten om hacks te voorkomen. Het van oorsprong Britse Q-Parks heeft 262 garages in Nederland.

Lees ook:NS klanten mogen hele maand eerste klas reizen
Lees ook:Parkeergarages binnen vier jaar ruim kwart duurder
Lees ook:Kruidvat stunt met goedkope hotelkamers
Lees ook:Kamperen bij de Royal Wedding in Londen
Lees ook:Staatsbosbeheer: mijd bossen in het noorden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>