Day of Happiness: Nederland stijgt op lijst gelukkigste landen

Maandag 20 maart is het de Internationale Dag van het Geluk. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) stelde in 2012 de International Day of Happiness in. Volgens de VN is het nastreven van geluk ‘een fundamenteel menselijk doel’. Maandag kwam het World Happiness Repory 2017 van de VN uit. Nederland stijgt naar plaats naar plaats zes op de lijst gelukkigste landen ter wereld.

Het rapport is opgesteld door het Sustainable Development Solutions Network (UNSDSN). Denemarken verruilt haar eerste plek met Noorwegen en zakt naar naar plaats 1, gevolgd door IJsland, Zwitserland, Finland, Nederland, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Zweden. De lijst wordt gebruikt door overheden en organisaties om daarmee hun beleid op het gebied van leefbaarheid aan te passen. De mate van geluk wordt gedefinieerd aan de hand van: verdeling van welvaart, sociale verbondenheid. vertrouwen in samenleving & overheid, kwaliteit van zorg en vrijheid. Onderaan de lijst bungelen landen in Afrika, met als laatste de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) brengt maandag ook cijfers naar buiten: vorig jaar noemde 88 procent van de Nederlanders zich gelukkig, 3 procent ongelukkig. Nederlanders met een partner zijn doorgaans gelukkiger dan singles. Vooral gezondheid speelt volgens he tCBS een belangrijke rol bij geluk.

Lees ook:Internationale Dag van het Geluk – maandag 20 maart
Lees ook:Gratis geluk bij BODY WORLDS: The Happiness Project tijdens Wereldgeluksdag
Lees ook:Sinterklaas houdt hand op de knip
Lees ook:Nederlanders willen monarchie moderniseren
Lees ook:Open Dag van Zorg en Welzijn 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>