Internationale Dag van het Geluk – maandag 20 maart

Maandag 20 maart is het de Internationale Dag van het Geluk. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) stelde in 2012 deze International Day of Happiness in. Volgens de VN is het nastreven van geluk ‘een fundamenteel menselijk doel’. Maandag wordt ook de nieuwe editie van het World Happiness Report verwacht.

Vorig jaar stond Nederland op plaats zeven van de lijst van gelukkigste landen ter wereld, het World Happiness Report 2016 van de VN (het UNSDSN). Denemarken schitterde op plaats 1, gevolgd door Zwitserland, IJsland, Noorwegen, Finland en Canada.  Na Nederland volgden in de toptien Nieuw-Zeeland, Australië en Zweden.

De lijst wordt meer en meer gebruikte door overheden en organisaties om daarmee hun beleid op het gebied van leefbaarheid aan te passen. De mate van geluk van een land wordt mede bepaald door zaken als het bruto binnenlands product (bbp), de geschatte levensverwachting, sociale zekerheid en de mate van corruptie bij overheid en bedrijfsleven. Onderaan de lijst bungelen vooral landen waar het politiek onrustig is, zoals in een groot deel van Afrika en het Midden-Oosten.

Lees ook:Day of Happiness: Nederland stijgt op lijst gelukkigste landen
Lees ook:Gratis geluk bij BODY WORLDS: The Happiness Project tijdens Wereldgeluksdag
Lees ook:Vrijdag 17 maart: Internationale Dag van de Slaap
Lees ook:Vrijdag 13 maart: Dag van de Slaap
Lees ook:Ontdek het effect van verliefdheid op je lichaam bij BODY WORLDS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>