Amsterdam: Leidsepleinbuurt afgezet vanwege ‘explosief’

In Amsterdam is woensdag aan het eind van de middag het Kleine Gartmanplantsoen bij het Leidseplein ontruimd en afgezet, omdat er een handgranaat zou zijn gevonden. Een politiewoordvoerder sprak van een ‘klein explosief’ dat in een horecazaak werd gevonden. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is bezig met onderzoek.

Het object zou zijn gevonden in Café in the City, voorheen bekend als BLINQ, maar de politie kan dat nog niet bevestigen. Het plantsoen tussen het City-theater en de Heineken hoek tot aan de overkant tot aan de Apple Store is door de politie afgesloten. Het verkeer – ook de trams – moet omrijden. Update donderdag: het object was inderdaad en handgranaat. Hoe het de zaak binnenkwam, kon de politie niet zeggen. De granaat is ontmanteld en de burgemeester heeft het café voor bepaalde tijd gesloten.

Lees ook:Eerste Apple Store in Amsterdam
Lees ook:Damrak dicht na overval
Lees ook:Amsterdam heeft eigen Apple Store
Lees ook:Opening eerste Nederlandse Apple Store
Lees ook:Afsluitdijk richting Noord-Holland dicht na reeks ongelukken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>