Massale fakkeloptocht door Groningen: ‘Onze toekomst! Gas terug!’

Dinsdagavond vindt er in de Groningse binnenstad een massale fakkeloptocht plaats als tegengeluid tegen de gaswinning in de provincie. Onder het motto ‘Onze toekomst! Gas terug!’ organiseren Milieudefensie en de Groningse Bodembeweging voor het derde jaar op rij een fakkeloptocht. Bestuurders en bewoners gaan massaal de straat op om te laten zien dat Groningers veilig willen wonen.

Ze willen in aanloop naar de verkiezingen vooral kandidaat Tweede kamerleden laten zien dat hun geduld op is. De fakkeloptocht begint rond 19.30 uur op de Vismarkt na de aardbevingsblues en een korte speech van de voorzitter van de Groninger Bodem Beweging en burgemeester De Oudsten va nGroningen. Vooraan in de tocht lopen burgemeesters uit het aardbevingsgebied, de Commissaris van de Koning en Freek de Jonge. Na afloop van de optocht rond 21.00 uur biedt freek de Jonge zijn negen puntenplan aan de Commissaris van de Koning aan en start een petitie. De organisatie vraagt deelnemers de Groningse vlag mee te nemen en geen partijvlaggen. Op de Vismarkt worden fakkels uitgedeeld.

Lees ook:Fakkeloptocht Loppersum verplaatst naar Groningen Stad
Lees ook:Koning en koningin brengen streekbezoek aan Veenkoloniën
Lees ook:Voorprogramma honderste Vierdaagse Nijmegen start in provinciehoofdsteden
Lees ook:Hommage aan Freek in DeLaMar Theater
Lees ook:Stille tocht Meppel voor Fleur, tegen pesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>