Mega stroomstoring Amsterdam – hele dag problemen met treinverkeer

Sommigen noemden het Blue Tuesday (de dag na Blue Monday): dinsdagochtend zaten een groot deel van Amsterdam, Zaandam en Landsmeer vanaf 04.00 uur een paar uur in het donker. Rond 09.00 uur was de stroomstoring verholpen. Volgens netbeheerder Liander ging het mis in een hoogspanings-verdeelstation en waren zo’n 360.000 aansluitingen getroffen.

Binnen de gemeente Amsterdam gold enige tijd GRIP 2: dan wordt het crisiscentrum onder het stadhuis bemenst en staat het stadsbestuur in direct contact met veiligheidsdiensten en nutsinstellingen. Huishoudens kregen als eerst weer stroom, maar trams en metro’s pas later. Treinen rijden in de regio Amsterdam ‘zeer beperkt’: door de stroomstoring zijn de IT-systemen ontregeld. ‘Het duurt lang voor er weer volgens de dienstregeling kan worden gereden’, omdat de NS treinen en treinpersoneel eerst weer ‘op de juiste plek moet zien te krijgen’. De NS adviseert mensen die naar Amsterdam, Utrecht of Schiphol willen reizen, de reis dinsdagochtend uit te stellen.

Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel
Lees ook:Gigantische stroomstoring in grote delen van Noord-Holland
Lees ook:Treinverkeer Zwolle ligt plat door stroomstoring
Lees ook:Metroverkeer Amsterdam ligt opnieuw plat
Lees ook:Amsterdam onbereikbaar per trein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>