Inwoners Ede al dagen in de kou – eind nog niet in zicht

Ede heeft te kampen met een grote gasstoring. Sinds zaterdagochtend zitten in de wijk Maandereng zo’n 500 huishoudens in de kou. Het eind is nog niet in zicht: netbeheerder Liander is zondag nog steeds bezig met schoonzuigen en controleren van gasleidingen. De gedupeerden krijgen van Liander een schadevergoeding van 35 euro voor de eerste acht uur en daarna 20 euro voor ieder tijdvak van vier uur.

De gemeente heeft opvang voor gedupeerden geregeld in congrescentrum De Reehorst, vlakbij station Ede-Wageningen. Mensen kunnen eer ook overnachten, maar volgens een woordvoerder heeft één gezin dat gedaan. De meeste gedupeerden hebben andere oplossingen gevonden of zijn thuisgebleven met een van de uitgedeelde elektrische straalkachels. Zij komen wel naar De Reehorst om te douchen en koffie te drinken. Drie basisscholen gaan maandag nog niet open na de kerstvakantie.

Lees ook:Velsen-Noord zit ‘nog dagen’ zonder gas
Lees ook:Zware tijden voor de Melkweg
Lees ook:Grote stroomstoring in Leiden
Lees ook:WK Voetbal op groot scherm bij Pathé
Lees ook:Vakantiegangers gedupeerd door mismanagement

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>