Winter in aantocht: nachtvorst, kans op sneeuw en gladheid

Na een aantal bijna zomers weken lijkt koning Winter nu zijn rechten op te komen eisen (januari 2017: klik hier). Vanaf maandag krijgt Nederland te maken met nachtvorst, kans op sneeuw en gladheid. Vanuit Scandinavië stroomt koude lucht het land in, waardoor het kwik danig kan zakken. ‘s Nachts kan het licht tot matig vriezen. We zullen shawls, wanten en mutsen tevoorschijn moeten halen en ‘s ochtends de autoruit moeten krabben.

Mocht er neerslag vallen, dan kan dat natte sneeuw zijn. Dinsdag en woensdag zal het kwik niet boven de 3 tot 6 graden uitkomen. Normaal voor deze tijd van het jaar is een graad of tien. Het is al wat langer geleden dat november zo koud begon: de laatste keer was in 2003, toen vroor het in het binnenland in oktober al -5 tot -8 graden. Daarvoor moeten we terug naar 1997. Omdat het water van de Noordzee nog relatief warm is, kan de temperatuur donderdag alweer stijgen als de wind vanaf zee komt. Vrijdag lopen de temperaturen dan ook op tot zo’n 10 tot 12 graden en de kans op nachtvorst neemt af.

Lees ook:Winter in aantocht met nachtvorst en sneeuw
Lees ook:Zaterdag mogelijk hele dag sneeuw en gladheid – KNMI geeft code geel af
Lees ook:Dit weekend kans op hittegolf
Lees ook:Vaarverbod Amsterdamse grachten voor ijsgroei
Lees ook:Koudegolf op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>