Juli begint tropisch warm

Na weken van nogal tegenvallende temperaturen ziet het ernaar uit dat juli met tropische warmte begint. Zondag kan een beetje (mot)regen vallen en tot en met maandag ligt de temperatuur rond de 22 graden, redelijk in lijn met de tijd van het jaar. Vanaf dinsdag wordt de kan op zon steeds groter en stijgt het kwik. Na woensdag liggen tropische waarden in het verschiet.

Zie ook: Naaktstranden langs Noordzeekust en Nationaal Hitteplan in werking

Een dag heet ‘tropisch’, wanneer het in de Bilt de hele dag boven de 30 graden is. Tot en met zaterdag 11 juni lijkt het warm tot zeer warm te worden. Misschien zit er een hittegolf in: daarvoor moet het in De Bilt vijf dagen achtereen boven de 25 graden zijn en drie achtereenvolgende dagen minimaal 30 graden. De scholen in het nooren hebben vanaf 4 juli zomervakantie en vallen dus met de neus in de boter!

Lees ook:Dit weekend kans op hittegolf
Lees ook:Dinsdag treedt Nationaal Hitteplan in werking
Lees ook:Tropische hitte op komst
Lees ook:Vrijdag mogelijk opnieuw tropisch warm
Lees ook:Vrijdag eerste tropische dag van het jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>