Grote brand in Rotterdam

In de nacht van zondag op maandag heeft in Rotterdam een grote brand gewoed in de wijk Middelland, tussen het Oude en het Nieuwe Westen. In de Jan Porcellistraat moesten 20 woningen worden ontruimd en 13 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd.  De brand ontstond in een bedrijfspand op de begane grond van de flat, vermoedelijk een tapijthandel.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Onderzoek kan pas beginnen als het pand is afgekoeld, zei de woordvoerster van de politie. Door de brand moesten een aantal trams worden omgeleid en konden automobilisten niet over de Middelandstraat rijden. De meeste mensen die naar het ziekenhuis waren gebracht, mochten inmiddels weg. Ze zijn samen met 17 andere omwonenden, die uit voorzorg waren geëvacueerd, opgevangen in een sporthal in de buurt van de flat. Volgens de politie zijn het bedrijfspand en de twee woningen daarboven zwaar beschadigd. Bewoners van die huizen kunnen waarschijnlijk niet terug naar huis.

Lees ook:Ontruiming in Vlaardingen na brand in bakkerij
Lees ook:Zwaargewonden bij grote brand seniorenflat Nijmegen
Lees ook:Zeker 1 dode na explosie flat Alphen aan de Rijn
Lees ook:Drachten: zes appartementen ingestort na explosie
Lees ook:Bewoners ontruimde flat Rotterdam nog niet naar huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>