Tropische hitte op komst

De komende dagen wordt het warm. Was de lente van 2013 tot nu toe de koudste sinds 1970 en werden er een aantal laagterecords gebroken, dinsdag en woensdag kan een hoogterecord sneuvelen, met hier en daar tropische waarden. Hete lucht vanuit het zuiden van Europa kan onze streken opwarmen tot maar liefst 35 graden. Het record voor deze tijd van het jaar was op 7 juni 1996, met 33,9 graden in De Bilt. Maandag 17 juni kan het in Limburg al 28 graden worden, dinsdag zijn in het hele land temperaturen van 28 tot 32 graden mogelijk en woensdag wordt het snoeiheet.

Zoals dat in deze contreien vaak gaat met tropisch hete dagen: die eindigen vaak in onweer. Ook komende woensdag kunnen er vanuit het zuiden zware onweersbuien vallen met zware windstoten, hagel en wateroverlast. Vanaf donderdag lijkt het koelere weer terug te komen. Maar niet meteen somberen: de komende dagen wordt het eindelijk strandweer, of na het werk iets van het zomerweer meepikken op een stadsstrand.

Lees ook:Zondagavond code geel: kans op zware regen- en onweersbuien
Lees ook:Woensdagmiddag en -avond code geel: kans op zware onweersbuien
Lees ook:Vrijdag mogelijk opnieuw tropisch warm
Lees ook:Vrijdag eerste tropische dag van het jaar
Lees ook:Deze week mogelijk hittegolf in zuiden van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>