Kurkdroog Saba krijgt water van marineschip

Saba, het kleinste eiland van de voormalig Nederlandse Antillen en sinds oktober 2010 samen met Bonaire en St. Eustachius een van de Nederlandse BES-eilanden van Caribisch Nederland, kampt met extreem watertekort. De waterfabriek is al langere tijd kapot en de watervoorraad in scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen raakt op. Het eiland is kurkdroog en kampt met een ernstig drinkwatertekort. De Pelikaan, een schip van de Nederlandse marine gaat naar Saba om water te brengen.

Het schip kan maximaal 70.000 liter water vervoeren, maar kan daarnaast binnen enkele uren duizenden liters water drinkbaar maken. De Pelikaan komt waarschijnlijk komende donderdag bij Saba aan. Het is niet de eerste keer dat het marinevaartuig wordt ingezet; in 2009 bracht De Pelikaan ook water naar het eiland. Nadat Aruba in 1986 en Curaçao en Sint Maarten in 2010 onafhankelijk werden, zijn de BES-eilanden als drie aparte gemeenten deel van Nederland: Caribisch Nederland.  

Lees ook:Prinses Beatrix naar Sint Maarten
Lees ook:Einde Nederlandse Antillen in zicht
Lees ook:Nederlandse Antillen voorgoed verleden tijd
Lees ook:Koningin naar Caribische eilanden
Lees ook:Bijzonder natuurverschijnsel op Texel: vogelplas Wagejot kleurt flamingo-roze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>