Winter in aantocht met nachtvorst en sneeuw

De winter komt eraan (2017: klik hier). Dit weekend is het met 10 tot 12 graden nog zacht, maar vanaf woensdag gaan de temperaturen dalen. Aan het begin van december zal het kwik zijn gedaald tot iets boven het vriespunt en is er naar verwachting op uitgebreide schaal nachtvorst met minima tot min 5 graden mogelijk. Vanaf vrijdag is de kans op sneeuwval aanzienlijk, zeker in het binnenland.

De komende dagen bouwt zich hogedruk op boven Noord-Europa en Rusland. Dat betekent dat er met een noordoostenwind winterlucht i aantocht is. In Scandinavië dalen de temperaturen overdag naar 5 tot 12 graden onder nul.

Lees ook:Vanaf komend weekend zomers weer
Lees ook:September sluit af met zomers weekend
Lees ook:Winter in aantocht: nachtvorst, kans op sneeuw en gladheid
Lees ook:Koning Winter deelt voorzichtig eerste tikje uit
Lees ook:Meer hitte komende jaren al merkbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>