Wereld Diabetes Dag

Woensdag 14 november 2012 is het Wereld Diabetes Dag (2014: klik hier). Thema dit jaar is ‘de naakte waarheid‘. Dan ‘zal een diabetesbende het land onveilig maken’, waarschuwt de aankondiging, en mensen confronteren met de naakte waarheid over diabetes (suikerziekte). Van de vroege ochtend in Utrecht tot de late avond op het Leidseplein in Amsterdam gaan bendeleden letterlijk uit de kleren om te laten zien wat normaal onzichtbaar blijft. Want onzichtbaarheid is één van de redenen waarom diabetes zo toe kan slaan, terwijl het zeker geen onschuldige aandoening is.

Zichtbaar maken is het belangrijkste doel van Wereld Diabetes Dag. Studenten van het Amsterdamse MBO-college Zuid maken second skin pakken voor de diabetesbende. Een miljoen Nederlanders hebben diabetes en jaarlijks komen daar ruim 70.000 patiënten bij. Daarmee blijft diabetes volksziekte nummer één. Diabetes is een chronische aandoening, waarbij het lichaam zelf de bloedsuikerspiegel in h t bloed niet meer reguleert. Het is de oorzaak van een reeks aandoeningen en heeft grote impact op het leven van patiënten en hun omgeving. Patiënten moeten de hele dag door aandacht besteden aan het meten en reguleren van hun bloedsuikerwaarden.

Lees ook:Diabeatit Run 2014: dubbele marathon voor het Diabetes Fonds
Lees ook:Speciale Escape Room op Wereld Diabetes Dag
Lees ook:Barry Atsma trotseert hoogtevrees
Lees ook:Eerste Nederlandse Depressiegala op maandag 25 januari
Lees ook:Hartweek 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>