Verlichting aantal snelwegen ’s nachts uit

De verlichting langs een aantal snelwegen gaat ’s nachts uit. Dat is één van de bezuinigingsmaatregelen van Rijkswaterstaat, die tot 2020 ruim anderhalf miljard euro moet zien te besparen. Eind van deze maand gaan de lichten uit op de A6 tussen Hollandsche Brug en Almere en bij Lelystad. Vanaf maart gaan ook de lichten op andere locaties uit. Rijkswaterstaat bespaart daardoor op energiekosten en onderhoud. De dienst houdt rekening met gevaarlijke plekken, zoals scherpe bochten. Ook in tunnels blijven de lichten aan.

Daarnaast gaat Rijkswaterstaat bezuinigen op wegwerkzaamheden. Die zullen ’s avonds vaak eerder gaan beginnen en ook zal er vaker overdag worden gewerkt: ook om op energiekosten te besparen. Dat levert wel meer files op, geeft Rijkswaterstaat toe.

Lees ook:Tunnels A73 voorlopig in weekend dicht
Lees ook:Groot onderhoud aan bruggen en tunnels
Lees ook:Tunnels Roermond eindelijk weer open
Lees ook:IJzel vanuit zuidwesten, nog steeds sneeuw in noorden
Lees ook:Zoutzuur-alarm op A73 in Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>