Treinverkeer Randstad een puinhoop

Donderdagochtend 22 maart was het een chaos op het spoor in de Randstad. In een groot deel van de regio konden geen treinen rijden door een storing in het bedieningssysteem van seinen en wissels in de verkeersleiderpost in Amsterdam. Rond 9.15 uur was het probleem opgelost, maar ProRail verwacht dat alle treinen pas rond 16.00 uur weer volgens het spoorboekje zullen rijden. ‘Zeer spijtig’, zei een woordvoerder van de firma.

 

Tienduizenden reizigers waren de dupe. ‘Al deze reizigers met bussen vervoeren, daar is in de drukke ochtendspits geen beginnen aan’, besefte ook reizigersvereniging Rover, die opheldering eist van NS en ProRail. ‘Maar op belangrijke trajecten zou dat toch wel wenselijk zijn, bijvoorbeeld met een pendeldienst tussen Amsterdam-Zuid en Schiphol.’ Door de storing was tussen Amsterdam-Centraal en Schiphol geen treinverkeer mogelijk, waardoor alle treinen van en naar Utrecht, Haarlem, Zaandam, Leiden, Weesp, Almere en Lelystad ook niet konden rijden. Utrecht –Centraal stond overvol gestrande reizigers. Hoeveel reizigers waren gedupeerd, kon een woordvoerder van de NS ‘moeilijk zeggen’. In de regel maken een half miljoen mensen in de ochtendspits in het hele land gebruik van de trein.

Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel
Lees ook:Chaos op Utrecht Centraal
Lees ook:Metroverkeer Amsterdam ligt opnieuw plat
Lees ook:Treinverkeer tot 17 april deels stil van en naar Den Bosch
Lees ook:Amsterdam onbereikbaar per trein

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Treinverkeer Randstad een puinhoop

  1. Marco

    Maar wel mooie informatieborden

      /   Reply  / 
  2. Tim

    Het is eigenlijk ook echt een wonder dat al deze techniek elke dag soepel verloopt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>