IJzel zorgt voor code oranje

Het KNMI heeft code oranje uitgegeven voor Noord –en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht: extreem weer vanwege ijzel. Er is grote kans op gladheid  In de overige provincies kan het door winterse buien glad zijn. Mogelijk geldt daar later ook code oranje.De temperatuur is op de meeste plaatsen net iets onder nul. Er valt lichte sneeuw en in de kustprovincies motregen: op bevroren ondergrond kan dat tot ijzel leiden. Door sneeuw en regel overdag zijn wegen nat en kunnen opvriezen.

Op de A22 en de A9 zijn vanavond bij Beverwijk zeker twaalf aanrijdingen geweest. De Velzertunnel (A22) is in beide richtingen gesloten. Ook de A9 is voor een deel afgesloten; pop het gedeelte dat open is, is de maximum snelheid 50 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert niet onnodig van rijstrook te wisselen en zich aan de maximumsnelheid te houden. Het KNMI waarschuwt dat het ook morgen de hele dag glad kan zijn.

Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje
Lees ook:Weeralarm: extreem weer in noorden
Lees ook:Verraderlijk glad in noorden en oosten
Lees ook:Spekgladde wegen in hele land door ijzel
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>