Zeer dichte mist – ANWB: ‘Dat is link’

Nederland is vandaag (zondag 20 november) gehuld in zeer dichte mist: met name het westen van het land. Automobilisten moeten zich afvragen of ze echt de weg op moeten. Dat adviseert de ANWB: ‘Denk twee keer na. Er is dichte tot zeer dichte mist. Dat is link.’ Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 50 meter. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staakt het openbaar vervoer en rijden de hele dag geen trams, bussen en metro’s. Het KNMI heeft voor het hele land code geel doen uitgaan.

De waarschuwing geldt de hele ochtend. De mist lost gedurende de dag iets op, maar komt vanavond op veel plaatsen weer terug. Door opvriezen van mist kunnen bruggen en viaducten glad zijn, meldt het KNMI. Ook het vliegverkeer heeft last van de mist: op Schiphol zijn veel vluchten vertraagd en de KLM heeft tientallen Europese vluchten geannuleerd.

Lees ook:KNMI: code geel vanwege dichte mist
Lees ook:Mist ontregelt Nederland
Lees ook:Avondspits door mist tweemaal zo zwaar
Lees ook:KNMI: eerste vorstdag deze herfst een feit
Lees ook:Weer en verkeer op oudejaarsnacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>