Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november

Er komt toch een staking bij het openbaar vervoer (ov) in de drie grote steden. Op zondag 20 november 2011 rijden er 24 uur lang geen trams, bussen en metro’s in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dat maakte vakbond Abvakabo bekend. Een eerder geplande staking werd afgeblazen, in afwachting van het gesprek tussen de bond en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur.

Dat gesprek leverde niets op. De bond had al aangegeven in dat geval te gaan staken, uit onvrede over de aangekondigde bezuinigingen en de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de drie grote steden. In het voorjaar werd het openbaar vervoer in de drie steden al driemaal platgelegd, maar niet een heel etmaal. De bonden vroegen om de aanbesteding een half jaar uit te stellen, maar de minister wil er niets van weten. Ze zei dat de stadsregio’s hebben aangegeven dat aanbestedingen wel mogelijk zijn.

Lees ook:OV etmaal plat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Lees ook:Gratis OV grote steden met Sinterklaas
Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Acties openbaar vervoer in drie grote steden
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november

  1. frank bikker

    Men is nog veel te aardig bij het OV. Men ziet enkel het belang van het OV, als ze echt geraakt worden en dat is in hun portemonnaie. Er worden tegenwoordig al te veel banen uitgekleed tot armoedebaantjes, waarin het nagenoeg onmogelijk is om redelijk secondaire arbeidsvoorwaarden op te bouwen. Men denke aan 32 uurs contrakten, gebroken diensten, dusdanige diensten dat er niets extra’s meer valt te verdienen,toenemende onveilige werkomgeving, waardeloze vergoedingen bij afkeuring of ziekte, slechtere pensioensvoorzieningen enz. Laat de mensen die er geen last van hebben het maar eens goed voelen, want in dit land is men bezig met de grote tweedeling!

      /   Reply  / 
  2. Marco

    Eigenlijk zou iedereen moeten staken, want deze bezuinigingsplannen hebben een enorme impact op het openbaar vervoer. Niet alleen de medewerkers van de reis organisaties zullen dit gaan voelen, maar ook de reizigers die hier dagelijks gebruik van maken. Ik vind het echt ongelofelijk en dat terwijl ze juist het openbaar vervoer wouden stimuleren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>